Απολαύστε ένα ποιοτικό πρωινό, επιλεγμένο με προσοχή και πολύ μεράκι, με διαλεγμένες υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμούς που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες.
Gallery
Σας περιμένουμε καθημερινά 7:00 - 10:30 π.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου μας.
Πρεσβεύουμε την ελληνική γαστρονομία με παραδοσιακά, ελληνικά προϊόντα
Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Γευτείτε την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής, που θα ταξιδέψει τις αισθήσεις σας και θα σας εμπνεύσει να ανακαλύψετε την γαστρονομική κληρονομιά της, τις τοπικές λιχουδιές και τους καρπούς της.
Παραδοσιακές πίτες
Οι παραδοσιακές πίτες είναι κάτι που στην Ελλάδα το απολαμβάνουμε όχι μόνο για πρωινό, αλλά και όλη την ημέρα. Οι πιο γνωστές είναι η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα, ενώ σε κάθε περιοχή της Ελλάδας θα τις βρεις σε διαφορετικές παραλλαγές καθώς ο κάθε τόπος έχει τα δικά του μυστικά.
Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα
Το ψωμί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του ελληνικού πρωινού. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, το ψωμί και όλα τα αρτοσκευάσματα εμπλουτίζουν
το πρωινό με διάφορα θρεπτικά στοιχεία, καθιστώντας το ισορροπημένο και νόστιμο.
Ελληνικό γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι είναι γνωστό για την πυκνή υφή του και την πλούσια γεύση του. Περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και φυσικά προβιοτικά που συμβάλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Απολαύστε σε συνδυασμό το με το νόστιμο ελληνικό μέλι ή τις χειροποίητες μαρμελάδες μας.
Ελληνικό Mέλι
Στο τραπέζι του ελληνικού πρωινού θα βρείτε δύο βασικούς τύπους μελιού: το μέλι ανθέων (είναι πιο απαλό σε χρώμα και υφή) από μέλισσες που τρέφονται με άνθη ή βότανα όπως το θυμάρι και το άνθος πορτοκαλιάς, και το μέλι του δάσους (πιο σκούρο, πηχτό και λιγότερο γλυκό) από έλατο, πεύκο, καστανιά ή βελανιδιά.
Ελληνικά Τυριά
Αποτελούν βασικό συστατικό του παραδοσιακού πρωινού με τα πιο γνωστά από αυτά να είναι η φέτα, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα και το κασέρι. Είτε ως γέμιση σε πίτες, είτε σκέτα ή με ψωμί, τα ελληνικά τυριά δεν μπορούν να λείπουν από το πρωινό σας. Παρέχουν υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης, ασβέστιο για τα οστά, αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως λιπαρά, βιταμίνες Β και ζωικό σίδηρο.
Eλιά & ελαιόλαδο
Βρίσκονται στον πυρήνα της Μεσογειακής διατροφής ήδη από την αρχαιότητα. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την υγεία της καρδιάς και βιταμίνες. Στο παραδοσιακό ελληνικό πρωινό θα βρείτε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με φρέσκα αυγά, και τις ελιές ως συνοδευτικό για τυριά και αλλαντικά.
Φρούτα εποχής
Τα φρούτα αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών ουσιών. Η κατανάλωση τους συνδέεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας και την υποστήριξη της πέψης λόγω των ινών που περιέχουν. Στο ελληνικό πρωινό θα έχετε την δυνατότητα επιλογής φρούτων εποχής μέσα από μια μεγάλή ποικιλία.
Ξηροί καρποί
Περιλαμβάνουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση τους σχετίζεται με την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας, την υποστήριξη του εγκεφάλου
και τη βελτίωση της γενικής υγείας. Θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Αυγά
Τα αυγά είναι μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα προσφέροντας σημαντικά οφέλη για τη μυϊκή υγειά, την όραση και την γενική καλή υγεία. Απολαύστε τα βραστά, τηγανιτά ή ποσέ.
Αλλαντικά
Τα ελληνικά αλλαντικά παρέχουν ποιοτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες Β. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού, τη διατήρηση των μυών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι και λίπος.
Παραδοσιακές πίτες
Οι παραδοσιακές πίτες είναι κάτι που στην Ελλάδα το απολαμβάνουμε όχι μόνο για πρωινό, αλλά και όλη την ημέρα. Οι πιο γνωστές είναι η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα, ενώ σε κάθε περιοχή της Ελλάδας θα τις βρεις σε διαφορετικές παραλλαγές καθώς ο κάθε τόπος έχει τα δικά του μυστικά.
Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα
Το ψωμί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του ελληνικού πρωινού. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, το ψωμί και όλα τα αρτοσκευάσματα εμπλουτίζουν
το πρωινό με διάφορα θρεπτικά στοιχεία, καθιστώντας το ισορροπημένο και νόστιμο.
Ελληνικό γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι είναι γνωστό για την πυκνή υφή του και την πλούσια γεύση του. Περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και φυσικά προβιοτικά που συμβάλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Απολαύστε σε συνδυασμό το με το νόστιμο ελληνικό μέλι ή τις χειροποίητες μαρμελάδες μας.
Ελληνικό Mέλι
Στο τραπέζι του ελληνικού πρωινού θα βρειte δύο βασικούς τύπους μελιού: το μέλι ανθέων (είναι πιο απαλό σε χρώμα και υφή) από μέλισσες που τρέφονται με άνθη ή βότανα όπως το θυμάρι και το άνθος πορτοκαλιάς, και το μέλι του δάσους (πιο σκούρο, πηχτό και λιγότερο γλυκό) από έλατο, πεύκο, καστανιά ή βελανιδιά.
Ελληνικά Τυριά
Αποτελούν βασικό συστατικό του παραδοσιακού πρωινού με τα πιο γνωστά από αυτά να είναι η φέτα, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα και το κασέρι. Είτε ως γέμιση σε πίτες, είτε σκέτα ή με ψωμί, τα ελληνικά τυριά δεν μπορούν να λείπουν από το πρωινό σας. Παρέχουν υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης, ασβέστιο για τα οστά, αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως λιπαρά, βιταμίνες Β και ζωικό σίδηρο.
Eλιά & ελαιόλαδο
Βρίσκονται στον πυρήνα της Μεσογειακής διατροφής ήδη από την αρχαιότητα. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την υγεία της καρδιάς και βιταμίνες. Στο παραδοσιακό ελληνικό πρωινό θα βρείτε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με φρέσκα αυγά, και τις ελιές ως συνοδευτικό για τυριά και αλλαντικά.
Φρούτα εποχής
Τα φρούτα αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών ουσιών. Η κατανάλωση τους συνδέεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας και την υποστήριξη της πέψης λόγω των ινών που περιέχουν. Στο ελληνικό πρωινό θα έχετε την δυνατότητα επιλογής φρούτων εποχής μέσα από μια μεγάλή ποικιλία.
Ξηροί καρποί
Περιλαμβάνουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση τους σχετίζεται με την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας, την υποστήριξη του εγκεφάλου
και τη βελτίωση της γενικής υγείας. Θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
Αυγά
Τα αυγά είναι μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα προσφέροντας σημαντικά οφέλη για τη μυϊκή υγειά, την όραση και την γενική καλή υγεία. Απολαύστε τα βραστά, τηγανιτά ή ποσέ.
Αλλαντικά
Τα ελληνικά αλλαντικά παρέχουν ποιοτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες Β. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού, τη διατήρηση των μυών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι και λίπος.
Γνωρίζετε ότι στο ξενοδοχείο μας έχουν εφαρμοστεί ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας τροφίμων.